Consultatie primara Pentru programari
0724 339.456-0766 278.996
 
 
 
Sugestii si Reclamatii
 
Toate drepturile rezervate © Copyright THE ONE DENTIST 2008.
 
 

DESPRE DIGA - CABINET STOMATOLOGIE THE ONE DENTIST

Ce este Diga

Diga reprezinta o folie extensibila din cauciuc, care se utilizeaza pentru izolarea dintilor in momentul unei lucrari dentare. Aceasta are rolul de a mentine uscata portiunea la care se lucreaza. In acelasi timp, Diga, nu permite patrunderea resturilor in cavitatea bucala.


Cum este plasata?

Diga se fixeaza pe suport special si se perforeaza in functie de lucrarea ce urmeaza a fi executata. Se fixeaza clema speciala pe dintele pe care se lucreaza si apoi se trece folia peste clema fixata. In acest fel resturile vor ramane pe folie iar zona va ramane izolata.

De ce se foloseste Diga?

Diga se foloseste pentru a mentine uscata portiunea pe care se lucreaza. In mod normal, in cavitatea bucala se gaseste o cantitate mare de saliva, care de multe ori ingreuneaza o lucrare. Pentru a evita acest lucru, folosim folia Diga iar zona ramane uscata. Folia Diga ajuta si la mentinerea deschisa a gurii cu ajutorul suportului pe care se fixeaza, impiedicand totodata limba sa deranjeze lucrarea. Folosirea foliei ne permite executarea lucrarii cu precizie, intr-un timp mult mai scurt. Resturile rezultate din lucrare vor ramane pe folie iar cavitatea bucala curata.